Heerlijk geslapen!
Door: José
Blijf op de hoogte en volg WilenJose
06 Januari 2014 | Liberië, Monrovia
’s Ochtends gingen we naar Anneke en Mambu. Mambu is een Liberiaan met een eigen bedrijfje in het bouwen van waterputten. Anneke is een Nederlandse, getrouwd met Mambu en woont sinds 10 jaar in Monrovia. Zij doet veel werk voor scholen en voor de kerk en voor de bevolking in het algemeen. Zij vertelde over de gang van zaken op de lagere scholen en heeft veel materialen zelf gemaakt.
Later gingen we de stad in en hebben een meisjesschool bezocht die door Amerikanen wordt gerund. Ik kreeg ook een hele lading spulletjes mee voor onze school in Rivercess.
Toen we toch in de stad waren, heb ik meteen 3 verschillende lappen prachtige Afrikaanse stof gekocht, dat is genoeg voor ongeveer 15 omslagrokken zoals de vrouwen hier veel dragen. Dan heb ik wat cadeautjes om weg te geven in Rivercess, daar kun je dat niet krijgen.
“Thuis”gekomen heb ik nog even achter vogeltjes aan gerend, mensen hier zullen me wel voor gek verklaren, maar ik vind het fantastisch. Gisteren zag ik er een met een metallic groenblauw glanzende kop en een dieprode band over het lijf. Prachtig. Helaas bleef hij niet lang genoeg zitten voor een foto...ik hoop nog een nieuwe kans te krijgen.
’s Avonds kwam Leaid nog even langs en hadden we nog een goed gesprek. Dit is een hele wijze man en dat heb je nodig in dit land.